Herne-kana-pekonipastaa
6 annosta, 30 min
Ainekset
- 500 g fettucine-tuorepastaa
- 700 g maustamatonta kanafilettä, tai -suikaleita
- 2 pkt pekonia
- 2-3 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 dl kermaa
- 2 ps pakasteherneitä
- tuoretta salviaa (tai kuivattua minttua kuten alkuperäisessä ohjeessa, teki vaan mieli salviaa, jota sitäkin kasvaa pihallani kunnon puska)
- rypsiöljyä paistamiseen
- parmesaanilastuja
- Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.
- Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit.
- Pese salvia.
- Suikaloi pekoni poikittain. (Vinkki: irrottele pekoniviipaleet toisistaan ennen suikaloimista, helpottaa irrottamista paistamisen yhteydessä)
- Suikaloi kanafileet (Vinkki 1: laita paloitellut fileet takaisin kanafilerasiaan niiden odotellessa paistamista, et tee turhaa tiskiä. Vinkki 2: leikkaa raaka liha ja kana aina viimeisenä, et tarvitse useampaa leikkuulautaa tai -veistä, etkä joudu tiskaamaan välissä. Muista pestä kädet ja välineet kanan käsittelyn jälkeen!)
- Paista kuumassa paistokasarissa pekoni ja sipulit. Saksi paistamisen loppuvaiheessa salvia seoksen joukkoon. Siirrä seos toiseen astiaan.
- Paista paistokasarissa rypsiöljyssä kanat kahdessa erässä. Paistamisen aikana mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää kanan joukkoon kerma, anna hautua hetki.
- Laita pasta kiehumaan, keitä ohjeen mukainen aika (katso pastankeittovinkkini).
- Lisää paistokasariin herneet ja pekoni-sipuli-salviaseos.
- Anna poreilla muutama minuutti.
- Valmista! Tarjoa pasta ja herne-pekoni-kanakastike vaikka kulhosta. Ripottele päälle parmesaanilastuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti