Herne-kana-pekonipastaa
6 annosta, 30 min
Ainekset
- 500 g fettucine-tuorepastaa
 - 700 g maustamatonta kanafilettä, tai -suikaleita
 - 2 pkt pekonia
 - 2-3 sipulia
 - 4 valkosipulinkynttä
 - 1 tl suolaa
 - mustapippuria myllystä
 - 2 dl kermaa
 - 2 ps pakasteherneitä
 - tuoretta salviaa (tai kuivattua minttua kuten alkuperäisessä ohjeessa, teki vaan mieli salviaa, jota sitäkin kasvaa pihallani kunnon puska)
 - rypsiöljyä paistamiseen
 - parmesaanilastuja
 
- Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.
 - Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit.
 - Pese salvia.
 - Suikaloi pekoni poikittain. (Vinkki: irrottele pekoniviipaleet toisistaan ennen suikaloimista, helpottaa irrottamista paistamisen yhteydessä)
 - Suikaloi kanafileet (Vinkki 1: laita paloitellut fileet takaisin kanafilerasiaan niiden odotellessa paistamista, et tee turhaa tiskiä. Vinkki 2: leikkaa raaka liha ja kana aina viimeisenä, et tarvitse useampaa leikkuulautaa tai -veistä, etkä joudu tiskaamaan välissä. Muista pestä kädet ja välineet kanan käsittelyn jälkeen!)
 - Paista kuumassa paistokasarissa pekoni ja sipulit. Saksi paistamisen loppuvaiheessa salvia seoksen joukkoon. Siirrä seos toiseen astiaan.
 - Paista paistokasarissa rypsiöljyssä kanat kahdessa erässä. Paistamisen aikana mausta suolalla ja pippurilla.
 - Lisää kanan joukkoon kerma, anna hautua hetki.
 - Laita pasta kiehumaan, keitä ohjeen mukainen aika (katso pastankeittovinkkini).
 - Lisää paistokasariin herneet ja pekoni-sipuli-salviaseos.
 - Anna poreilla muutama minuutti.
 - Valmista! Tarjoa pasta ja herne-pekoni-kanakastike vaikka kulhosta. Ripottele päälle parmesaanilastuja.
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti