Lopputulos ei ollut yhtä herkullinen kuin itse tehdyllä kastikkeella, mutta ihan mukiinmenevä. Aikaa säästyi jonkun verran, tosin pikkuisen roikkuessa jaloissa ja vaatiessa huomiota vähän väliä (ja oli pakko antaa sitä kun hellan levyt kääntyvät päälle, uuni alkaa hurista ja jääkaapista lentää tavarat lattialle), meni aktiivista kokkausaikaa kuitenkin 30 min.
En myöskään malttanut pitää lasagnea uunissa tällä kertaa riittävän pitkään, vaan otin sen ulos 45 min jälkeen. Tunti olisi ollut tarpeen...
Nopeampi lasagne
6-8 annosta, 1 h 30 min, aktiivista kokkausaikaa 30 min
Ainekset
- 700 g jauhelihaa
- 2-3 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa, voi olla esim. yrteillä maustettua
- mustapippuria myllystä
- paprikajauhetta
- chilijauhetta
- 1 tl suolaa
- kuivattuja yrttejä, esim. timjamia, oreganoa, basilikaa
- 2 prk (à 500 ml) Valio Viola Emmental-keittoa (löytyy kaupassa pussikeittoainesten vierestä)
- noin 12 lasagnelevyä (reilu 1/2 pakettia)
- rypsiöljyä
- juustoraastetta
- Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit.
- Paista paistokasarissa tai isolla paistinpannulla jauheliha ja sipulit 2 erässä.
- Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Voitele iso lasagnevuoka rypsiöljyllä.
- Levitä 1/3 jauhelihakastikkeesta vuoan pohjalle. Lisää päälle kerros lasagnelevyjä, ja niiden päälle 2/3 purkillista juustokeittoa.
- Lisää vastaavia kerroksia vielä kaksi.
- Ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Ei haittaa vaikkei uuni olisi vielä ihan niin kuuma kun laitat lasagnen uuniin.
- Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.
Ei kovin houkuttelevan näköistä, mutta maku oli ihan ok. Seuraavan kerran taidan kuitenkin tehdä valkokastikkeen itse.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti