sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Tuliset täytetyt paprikat

Tonnikala on toinen ruoka-aines jota välttelen. Ja nyt onnistuin tekemään viikon sisään kaksi eettisesti ja ekologisesti arveluttavaa ruokaa... Sorruin nimittäin kokeilemaan katkarapujen lisäksi Pirkan reseptiä Tuliset tonnikalapaprikat, kun isot ja kauniit punaiset paprikat olivat superalennuksessa. Tonnikalapurkeissa kyllä vakuuteltiin ettei ko. tonnikalojen kalastus vaurioita delfiinejä, mutta tonnikaloja se taatusti vaurioittaa. Mistään tonnikalapurkista ei löytynyt MSC-sertifiointia, ja WWF:hän kehottaa välttämään tonnikalaa. 

Tein siis kuitenkin poikkeuksellisesti tonnikalaruokaa, josta voi kyllä tehdä myös papuversion (kokeiltu on, mutta se ei kelvannut perheen miesväelle...)

Oma tulkintani reseptistä tässä:
4 annosta, 40 min
  • 4 isoa punaista paprikaa 
  • öljyä
Täyte  
  • 1 sipuli
  • 1 tlk tonnikalaa chilikastikkeessa ja 1 tlk tonnikalapaloja vedessä TAI
  • 1 tlk kidney-papuja ja chilijauhetta
  • 1 ps pakastevihannessekoitusta (alkuperäisessä ohjeessa Pirkka Mexican mix, jota en löytänyt, joten käytin jotain wok-vihannessekoitusta)
  • 1/2 - 1 prk juustodippiä (löytyy tex mex -hyllystä)
  • n. 1 dl juustoraastetta
Lisäksi riisiä.

  1. Halkaise paprikat niin, että kantakin puolittuu. Typistä kanta sisäpuolelta ja poista siemenet ja valkoiset osat. Voitele puolikkaat sisältä ohuesti öljyllä ja esikypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 
  2. Hienonna sipuli ja kuullota tonnikalatölkin maustekastikkeessa (jos käytät papuja, kuullota öljyssä). Lisää pakastevihannekset (ja chilijauhetta jos käytät papuja). Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. 
  3. Valuta tonnikalasta/pavuista neste. Murenna tölkkien sisällöt vihannesten joukkoon. (poista chilitonnikalasta chilipalot). Kuumenna. 
  4. Täytä paprikat tonnikala-vihannesseoksella (jätä tilaa juustodipille!). Sekoita juustodippi tasaiseksi ja levitä täytteen päälle (kuitenkin niin että se mahtuu paprikan sisään, ei päälle, muuten pursuaa yli). Ripottele juustoraaste pinnalle ja kuorruta uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Sillä välin keitä riisi.
Lopputulos oli kyllä niin tulinen, etten tiedä viitsinkö tarjota yksivuotiaalle. Lisäksi tuo juustodippi on aikamoinen lisäainepommi. Lisäaineettomampaa saisi sekoittamalla vaikka ranskankermaa, juustoraastetta ja mausteita. Pitääkin kokeilla sellaista ensi kerralla (papuversioon perheen miesväen hylkimisestä huolimatta, nyt on 2 vuoden tonnikalakiintiöni käytetty :-). 

Edit: mitä ihmettä fonttisäädöissä on vikana? Valitsen oletuskirjasimen ja kooksi normaali, ja silti tämä on erilainen kuin muissa postauksissa...

Edit2: kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
 



2 kommenttia:

  1. Tämähän toimisi loistavasti myös jauhelihalla :)

    VastaaPoista
  2. Tuohan on hyvä idea, miksiköhän en tullut ajatelleeksi? Kiitos!

    VastaaPoista