perjantai 27. kesäkuuta 2014

Pekonikermakana ja tomaattirisotto

Tämäkin resepti syntyi vahingossa kaapissa olevista aineksista.

Pekonikermakana ja tomaattirisotto
4 annosta, 45 minuuttia

Ainekset
Kana
  • 500 g kanan sisäfileitä
  • 140 g pekonia
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
Risotto
  • 4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
  • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 0,7 l kana- tai kasvislientä
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 30 g voita
  • 1 dl itse raastettua parmesaania (tai Valion Forte-juustoa jos haluat säästää budjetista)
  • 3 tuoretta tomaattia
Ohjeet
  1. Ota kana huoneenlämpöön 30 min ennen kokkaamista.
  2. Suikaloi pekoni.
  3. Kuumenna risoton liemi.
  4. Kuumenna öljy eri kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisit ja nosta lämpöä. Sekoita koko ajan ja kuullota riisiä muutama minuutti
  5. Lisää viini ja sekoita.
  6. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan, sekoita, ja anna imeytyä ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Laske hellan tehoa tässä vaiheessa.
  7. Jatka edellistä kunnes risotto on kypsää. Risoton valmistuessa pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  8. Risoton valmistuessa kuumenna myös paistinpannu tai paistokasari, ja ruskista kanafileet ja pekonit. Lisää kerma ja mausteet ja anna hiljalleen poreilla 5-8 minuuttia.
  9. Lisää voi ja parmesaani, sekä puolet tomaattikuutioista, sekoita.
  10. Tarjoile risotto ja kana esimerkiksi salaatin kera. Lisää puolet tomaattikuutioista risoton päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti