Pekonikermakana ja tomaattirisotto
4 annosta, 45 minuuttia
Ainekset
Kana
- 500 g kanan sisäfileitä
- 140 g pekonia
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
- 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 dl valkoviiniä
- 0,7 l kana- tai kasvislientä
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 30 g voita
- 1 dl itse raastettua parmesaania (tai Valion Forte-juustoa jos haluat säästää budjetista)
- 3 tuoretta tomaattia
- Ota kana huoneenlämpöön 30 min ennen kokkaamista.
- Suikaloi pekoni.
- Kuumenna risoton liemi.
- Kuumenna öljy eri kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisit ja nosta lämpöä. Sekoita koko ajan ja kuullota riisiä muutama minuutti
- Lisää viini ja sekoita.
- Lisää lientä kauhallinen kerrallaan, sekoita, ja anna imeytyä ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Laske hellan tehoa tässä vaiheessa.
- Jatka edellistä kunnes risotto on kypsää. Risoton valmistuessa pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
- Risoton valmistuessa kuumenna myös paistinpannu tai paistokasari, ja ruskista kanafileet ja pekonit. Lisää kerma ja mausteet ja anna hiljalleen poreilla 5-8 minuuttia.
- Lisää voi ja parmesaani, sekä puolet tomaattikuutioista, sekoita.
- Tarjoile risotto ja kana esimerkiksi salaatin kera. Lisää puolet tomaattikuutioista risoton päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti