torstai 26. kesäkuuta 2014

Taas yksi kanapasta

Huh, onpas jäänyt päivitysväli pitkäksi. Olen pahoillani. Se ei suinkaan tarkoita sitä että meillä ei olisi laitettu ruokaa. Tai no. Vähemmän sitä on viime aikoina laitettu, ja erityisesti vähemmän uusia reseptejä. Olin työreissussa jopa 9 päivää putkeen minkä jälkeen sairastuin parin viikon flunssaan.

Nyt yritän kuitenkin kirjoittaa muistiin kirjoittamattomat mutta laitetut ja kuvatut reseptit viimeisten 2 kuukauden ajalta. On niitä jokunen.

Yksi ex tempore -keksintö oli taas yksi kanapastan versio, tässä mukana mausteena currya ja juustokuminaa, ja lisäksi herkkusieniä, tuoretta tomaattia ja sipuleita.

Kana-tomaattipasta
4 annosta, 30 minuuttia aktiivista kokkausaikaa

Ainekset
  • 500 g kanafileitä (tai -suikaleita)
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (noin 300 g) herkkusieniä
  • 2 tuoretta tomaattia
  • kuivattua timjamia ja oreganoa
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 1 prk kuohu- tai ruokakermaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 400 g pastaa
  • oliiviöljyä ja suolaa pastaan
Ohjeet
  1. Ota kana huoneenlämpöön hyvissä ajoin (30 min-1 t ennen kokkausta). 
  2. Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pasta kuten täällä neuvotaan.
  3. Leikkaa kana suikaleiksi.
  4. Kuori ja pilko sipulit.
  5. Siisti ja viipaloi sienet.
  6. Pese ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  7. Paista kuumassa isossa paistokasarissa öljyssä kanasuikaleet. Siirrä sivuun.
  8. Kuullota sipulit ja herkkusienet öljyssä. Lisää kana takaisin joukkoon. Lisää myös tomaatit ja -murska, mausteet ja kerma.
  9. Anna hautua 5-10 minuuttia.
  10. Nauti salaatin kera (tai basilikalla koristeltuna :-).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti