Nyt yritän kuitenkin kirjoittaa muistiin kirjoittamattomat mutta laitetut ja kuvatut reseptit viimeisten 2 kuukauden ajalta. On niitä jokunen.
Yksi ex tempore -keksintö oli taas yksi kanapastan versio, tässä mukana mausteena currya ja juustokuminaa, ja lisäksi herkkusieniä, tuoretta tomaattia ja sipuleita.
Kana-tomaattipasta
4 annosta, 30 minuuttia aktiivista kokkausaikaa
Ainekset
- 500 g kanafileitä (tai -suikaleita)
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 pkt (noin 300 g) herkkusieniä
- 2 tuoretta tomaattia
- kuivattua timjamia ja oreganoa
- mustapippuria myllystä
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- ruokaöljyä paistamiseen
- 1 prk kuohu- tai ruokakermaa
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 400 g pastaa
- oliiviöljyä ja suolaa pastaan
- Ota kana huoneenlämpöön hyvissä ajoin (30 min-1 t ennen kokkausta).
- Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pasta kuten täällä neuvotaan.
- Leikkaa kana suikaleiksi.
- Kuori ja pilko sipulit.
- Siisti ja viipaloi sienet.
- Pese ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
- Paista kuumassa isossa paistokasarissa öljyssä kanasuikaleet. Siirrä sivuun.
- Kuullota sipulit ja herkkusienet öljyssä. Lisää kana takaisin joukkoon. Lisää myös tomaatit ja -murska, mausteet ja kerma.
- Anna hautua 5-10 minuuttia.
- Nauti salaatin kera (tai basilikalla koristeltuna :-).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti