Reseptihän löytyi, tosin jääkaapista ei löytynyt reseptin vaatimaa limeä eikä juustotäytteisiä ravioleja, sen sijaan tein kirjan salvia-limeravioleja/-tagliatellea mukaillen salvia-sitruunaspagettia. Hyvää tuli. Kuvauksen mukaan reseptin pehmeänpyöreät tummat maut vievät pöksytkin jalasta. Toivottavasti kaksivuotias poikani ei seuraavana päivänä liikaa jahdannut päiväkodin tyttöjä...
Salvia-sitruunaspagetti
4 annosta, 30 min
Ainekset
- 400 g spagettia
- puntillinen tuoretta salviaa
- 1 punainen chili (tätä ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)
- yhden sitruunan mehu
- 6 rkl oliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- suolaa
- mustapippuria
- Revi salvianlehdet irti varsistaan ja silppua ne. Kuori ja pilko valkosipulit. Pese ja pilko chili. Purista sitruunasta mehu.
- Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää spagetti ja suolaa maun/ohjeen mukaan.
- Kuumenna pieni paistinpannu. Kaada pannulle salvianlehdet, valkosipuli, sitruunanmehu, hiukan suolaa, reippaasti mustapippuria ja sekoita hieman. Nosta pannu pois levysltä öljyn kuumennuttua ja sekoita voi joukkoon.
- Kun spagetti on kiehunut ohjeen mukaan (n. 8 min jos käytät perus-Barillaa), valuta se pastasiivilässä. Kaada takaisin kattilaan ja sekoita kastike joukkoon.
- Halutessasi lisää parmesaania.
- Nauti raikkaan mutta hedelmäisen valkoviinin kera (tai lapsen ollessa kyseessä, maidon kera). Ja vau! Tässä ruoassa on muuten upeat aromit!
Sopivasti sain tällä reseptillä jatkettua myös keittokirjahaasteen suorittamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti