Laitoin ohjeeseen lähes tuplamäärän vihanneksia alkuperäiseen verrattuna, ei haitannut! Vaihdoin myös kevätsipulin tavalliseen, kevätsipulia kun ei syksyllä kannata ostaa.
Ohjeen hapanimelä kastike on hyvä opetella, tätä voi käyttää monen muunkin raaka-aineen kanssa.
Mangokana
4 annosta, 30 min
Ainekset
- 500 g kanafileitä tai -suikaleita
- 2 pkt (à 300 g) mangokuutioita
- 2 punaista paprikaa
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen chili
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl (makeaa) soijakastiketta
- pari lorausta rypsiöljyä paistamiseen
- 2 dl vettä
- 3 rkl (~0,5 dl) riisiviinietikkaa tai omena-hunajaviinietikkaa
- 2 rkl ruokosokeria (tai fariinisokeria)
- 3 rkl (~0,5 dl) ketsuppia
- 1 rkl maizenaa
- suolaa ja pippuria
- Basmati-riisiä
- Ota kana huoneenlämpöön ja suikaloi se ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna vesi riisiä varten.
- Pese ja pilko paprikat ja chilit, kuori ja pilko sipulit.
- Sekoita hapanimelän kastikkeen ainekset keskenään ja jätä hetkeksi maustumaan.
- Laita riisi kypsentymään pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Kuumenna paistinpannu tai wok-pannu kuumaksi. Lisää öljy, kanat, valkosipuli ja chili. Kypsennä nopeasti, lorauta soija päälle ja siirrä sivuun.
- Alenna lämpöä, ja laita pannulle sipulit ja paprikat. Kuullota, ja loppuvaiheessa lisää mukaan hieman sulaneet mangokuutiot. Paista hieman lisää.
- Lisää kanat ja hapanimelä kastike pannulle. Kuumenna koko ajan sekoittaen, ja ota pois liedeltä kun kastike kiehahtaa.
- Tarjoa basmati-riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti