Lihapullapasta
6 annosta, 1 t (aktiivista kokkausaikaa 45 min)
Ainekset
Lihapullat
- 4 siivua pehmeää leipää (jos leivässä on kova kuori, leikkaa se ensin pois)
- 2 dl kermaviiliä
- 700 g sika-nautajauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 2 pieneksi pilkottua sipulia
- 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
- 1 tlk valmista tomaattipastakastiketta (400-500 g)
- 2 pieneksi pilkottua sipulia
- 4 pieneksi pilkottua valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 tl timjamia
- ripaus chilijauhetta
- 600 g spagettia, penneä tai muuta kuivapastaa
- runsaasti vettä keittämiseen (väh. 4 l)
- 1 rkl suolaa keitinveteen
- loraus rypsiöljyä keitinveteen
- loraus oliiviöljyä valmiiseen pastaan
- Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Hienonna pehmeä leipä tehosekoittimella tai sauvasekoittimella murusiksi.
- Sekoita leipämurut ja kermaviili, anna turvota hetken.
- Sillä aikaa kuori ja pilko sipuli pieneksi hakkelukseksi.
- Sekoita kaikki lihapulla-ainekset yhteen.
- Pyörittele veteen kostutetuin käsin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille lihapullia. Itsellä tästä taikinasta tuli vajaat 1,5 pellillistä.
- Laita pelti kerrallaan uuniin n. 15 minuutiksi, kunnes lihapullat ovat kauniin ruskeita.
- Tällä välin laita pastavesi kiehumaan ja valmistele kastike. Kuori ja pilko 2 sipulia ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä rypsiöljyssä n. 10 min. Kun ne ovat läpikuultavia, lisää tomaattisoseet ja mausteet. Anna hautua n. 10 min.
- Tällä välin keitä pasta - lisää se kiehuvaan veteen suolan kanssa ja keitä ilman kantta ohjeen mukaan.
- Lisää tomaattikastikkeeseen valmiit lihapullat.
- Tarjoa lihapullakastikse spagetin/pastan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti