Päädyin kaupassa keksimään hatusta reseptin, joka onnistui mielestäni aika hyvin! Tämä sitten ei ole mitään kevyttä ruokaa...
Juustoinen kana-bataattipasta
6 annosta, 40 min
Ainekset
- 700 g maustamattomia kanafileitä tai -suikaleita
- 1 iso bataatti (n. 600 g)
- 4 sipulia
- loraus rypsiöljyä paistamiseen
- mustapippuria myllystä
- suolaa maun mukaan
- 1 pkt Koskenlaskija Perinteinen -sulatejuustoa
- 1 tlk (2 dl) ruokakermaa
- 600 g pastaa
- loraus oliiviöljyä pastan joukkoon
- 1 rkl suolaa pastaveteen
- Tammenlehväsalaattia
- Kurkkua
- Tomaattia
- Paprikaa
- Oliiviöljyä, balsamicoa, suolaa ja pippuria
- Paloittele kanafileet n. 2-3 cm kuutioiksi (ellet käytä valmiita suikaleita).
- Kuori ja lohko sipulit.
- Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan pastaa varten ja pieni kattilallinen bataattia varten.
- Kuori ja paloittele bataatti n. 2-3 cm kuutioiksi.
- Paloittele sulatejuusto.
- Laita bataattikuutiot kiehumaan hiljalleen pieneen kattilaan, noin 10 minuutiksi. Kypsymisaika riippuu bataatin rakenteesta ja kuutioiden koosta, joten tarkkaile tilannetta.
- Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen paketin ohjeen mukaan.
- Kuumenna tilkka öljyä isossa paistinpannussa. Paista kanat kahdessa erässä. Rouhi kanapaloille pippuria paistamisen loppuvaiheessa. Siirrä sivuun.
- Paista sipulilohkot paistinpannussa. Kun ne ovat pehmenneet, lisää paistinpannulle kanat, kypsyneet bataattikuutiot, ruokakerma ja juustopalat. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut.
- Tarjoa pasta kanakastikkeen ja salaatin kanssa. Voit myös sekoittaa kastikkeen pastan joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti