Haukipullat
4 annosta, 45 min
Ainekset
- 500 g haukifileetä
- 1 sipuli
- 2 kevätsipulia
- voita
- 2 (keitettyä) perunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl maitoa
- 1/2 tl suolaa
- valkopippuria myllystä
- 1/2 ruukkua tilliä
- 25 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 1/2 tl suolaa
- 2-3 kevätsipulinvartta
- valkopippuria myllystä
- n. 1 kg perunoita
- salaattia
- Kuori ja keitä perunat haukipullia varten. Voit tässä vaiheessa kuoria myös lisukeperunat.
- Kuori ja pilko sipuli, tilli ja kevätsipuli (voit pilkkoa valmiiksi myös kastikkeen kevätsipulit). Kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Jätä jäähtymään.
- Laita korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi.
- Tällä välin jauha haukifile monitoimikoneella hienoksi.
- Muussaa perunat perunanuijalla tai monitoimikoneella.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Muotoile pieniä haukipullia leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
- Tällä välin laita lisukeperunat kiehumaan ja tee kastike: sulata voi kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike - muista sekoittaa usein, ettei pala pohjaan.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää sipulinvarret
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti