keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Hauki on kala, eli haukipullat

Eräänä perjantaina lähikaupassa oli haukifilee tarjouksessa. Päätin hetkessä tehdä haukipullia ensimmäistä kertaa elämässäni. Yhdistelin parista eri reseptistä osia ja päädyin seuraavaan. Oli muuten hyvää! Kaksivuotias poikakin popsi näitä valtavasti! Intoa ei toki yhtään vähentänyt se, että hän on viime aikoina pelannut silloin tällöin tabletilla Pikku Kakkos-pelin Hertan maailman vesiseikkailua, missä mm. etsitään kaloja suurennuslasilla, ja hauen osuessa kohdalle Hertta tokaisee joka kerta: "Hauki on kala!"



Haukipullat
4 annosta, 45 min

Ainekset
  • 500 g haukifileetä
  • 1 sipuli
  • 2 kevätsipulia
  • voita
  • 2 (keitettyä) perunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 1/2 ruukkua tilliä
Kastike:
  • 25 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2-3 kevätsipulinvartta
  • valkopippuria myllystä
Lisäksi:
  • n. 1 kg perunoita 
  • salaattia
Ohjeet
  1. Kuori ja keitä perunat haukipullia varten. Voit tässä vaiheessa kuoria myös lisukeperunat.
  2. Kuori ja pilko sipuli, tilli ja kevätsipuli (voit pilkkoa valmiiksi myös kastikkeen kevätsipulit). Kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Jätä jäähtymään.
  3. Laita korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi.
  4. Tällä välin jauha haukifile monitoimikoneella hienoksi.
  5. Muussaa perunat perunanuijalla tai monitoimikoneella.
  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  7. Muotoile pieniä haukipullia leivinpaperin päälle uunipellille.
  8. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
  9. Tällä välin laita lisukeperunat kiehumaan ja tee kastike: sulata voi kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike - muista sekoittaa usein, ettei pala pohjaan.
  10. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää sipulinvarret
Mums!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti