torstai 29. toukokuuta 2014

Linssi-chorizopata

Glorian Ruoka&Viini -lehden numerosta 1/2014 löytyi toinenkin erinoimainen arkiresepti, ja vielä samasta artikkelista kuin mainio munakoisolasagne. Molemmat olivat Anni Hautalan, Radio Suomipopin toimittajan reseptejä. Toivoisinpa pääseväni hänen luokseen syömään! :-)

Pihistelin taas hieman, ja käytin säilöttyjen kirsikkatomaattien sijaan tavallista tomaattimurskaa. Mukana allolevassa myös hieman tarkennuksia alkuperäiseen reseptiin. Oikaisin myös, ja lyhensin hautumisaikaa 20 minuuttiin - ei haitannut. Muutin myös hieman mausteiden määriä.

Jos pidät linsseistä, löytyy lisää linssipatareseptejä täältä ja täältä.



Helppo linssi-chorizopata
4 annosta, 35 min, aktiivista kokkausaikaa 20 min

Ainekset
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 porkkanaa
  • 4 (raaka)chorizomakkaraa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
Lisäksi
  • perunoita
  • 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
Ohjeet
  1. Kuori perunat ja laita perunavesi kiehumaan.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja porkkanat. Paloittele makkarat suupaloiksi. Huuhtele linssit huolellisesti (kukaan ei halua narskuttaa hiekkaa, tosin nykyään Suomessa myytävistä linsseistä olen sitä todella harvoinlöytänyt).
  3. Laita tässä vaiheessa perunat kiehumaan 20-30 minuutiksi koosta riippuen.
  4. Paista makkarapalat paistokasarissa ilman rasvaa. Siirrä sivuun. Kuullota sipulit ja porkkana makkaran rasvassa. 
  5. Lisää linssit, suola, pippuri ja paprikajauhe, kasvisliemi ja tomaattimurska.
  6. Anna padan hautua vähintään 20 min. Lisää lopuksi chorizo.
  7. Koristele persiljalla ja tarjoa perunoiden kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti