Pihistelin taas hieman, ja käytin säilöttyjen kirsikkatomaattien sijaan tavallista tomaattimurskaa. Mukana allolevassa myös hieman tarkennuksia alkuperäiseen reseptiin. Oikaisin myös, ja lyhensin hautumisaikaa 20 minuuttiin - ei haitannut. Muutin myös hieman mausteiden määriä.
Jos pidät linsseistä, löytyy lisää linssipatareseptejä täältä ja täältä.
Helppo linssi-chorizopata
4 annosta, 35 min, aktiivista kokkausaikaa 20 min
Ainekset
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 porkkanaa
- 4 (raaka)chorizomakkaraa
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 5 dl kasvislientä
- 1 prk tomaattimurskaa
- perunoita
- 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
- Kuori perunat ja laita perunavesi kiehumaan.
- Kuori ja hienonna sipulit ja porkkanat. Paloittele makkarat suupaloiksi. Huuhtele linssit huolellisesti (kukaan ei halua narskuttaa hiekkaa, tosin nykyään Suomessa myytävistä linsseistä olen sitä todella harvoinlöytänyt).
- Laita tässä vaiheessa perunat kiehumaan 20-30 minuutiksi koosta riippuen.
- Paista makkarapalat paistokasarissa ilman rasvaa. Siirrä sivuun. Kuullota sipulit ja porkkana makkaran rasvassa.
- Lisää linssit, suola, pippuri ja paprikajauhe, kasvisliemi ja tomaattimurska.
- Anna padan hautua vähintään 20 min. Lisää lopuksi chorizo.
- Koristele persiljalla ja tarjoa perunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti