Jos haluat juustoista kasvisruokaa, jätä yksinkertaisesti liha pois.
Munakoisolasagne
6 annosta, 1 t 20 min, aktiivista kokkausaikaa 1 t
Ainekset
Tomaattikastike
- 2 tlk tomaattimurskaa, tai sauvasekoittimella muussattuja kokonaisia säilyketomaatteja
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- rypsiöljyä paistamiseen
- 1 tl suolaa
- runsaasti mustapippuria myllystä
- 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
- 1/2 ruukkua basilikaa
- (600 g jauhelihaa)
- 4 munakoisoa
- 1-2 dl oliiviöljyä
- suolaa myllystä
- pippuria myllystä
- 500 g mozzarellaa
- 150 g parmesaania tai edullisempana vaihtoehtona esim. Valion Forte-juustoa
- (Ota jauheliha huoneenlämpöön ja) laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä öljyssä vähintään 5 min.
- Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta vähintään 15 min.
- Kastikkeen hautuessa leikkaa munakoisot pitkittäin 1 cm siivuiksi. Levitä siivut uunipellille tai -pelleille leivinpaperin päälle. Voitele ne öljyllä molemmilta puolilta sudilla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.
- Paista munakoisoja uunin ylätasolla n. 6-7 min per pelti, kunnes ne pehmenevät ja ruskistuvat hieman.
- (Paista myös jauheliha kuumalla pannulla.)
- Lisää (jauheliha,) silputtu basilika ja lehtipersilja kastikkeen joukkoon. Anna hautua muutama minuutti.
- Revi mozzarella palasiksi ja raasta parmesaani.
- Lado öljyttyyn vuokaan kerroksittain: kastiketta, munakoisoa, mozzarellaa. Sitten uudestaan. Munakoisoa saa laittaa aika tiiviisti, sitä on aika paljon jos munakoisot ovat keskikokoisia tai suuria!
- Viimeiseksi vielä reilu kerros parmesaaniraastetta.
- Paista uunissa noin 20 min, kunnes juusto on ihanasti sulanut ja hieman ruskistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti