keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Munakoisolasagne

Löysin mainion ohjeen Glorian Ruoka&Viinistä (1/2014) taas kerran, mutta modifioin alkuperäistä jonkin verran, ensinnäkin helpottamiseksi, toiseksi koska mies haluaa että ruoassa on lihaa. Tässä siis oikaistu ja lihaistettu "Chisun munakoisolasagnea". Eli tämä on kuten lasagne, mutta pastan tilalla on paistettuja munakoisoviipaleita, ja juustokastikkeen tilalla mozzarellaa. Nam!

Jos haluat juustoista kasvisruokaa, jätä yksinkertaisesti liha pois.



Munakoisolasagne
6 annosta, 1 t 20 min, aktiivista kokkausaikaa 1 t

Ainekset

Tomaattikastike
  • 2 tlk tomaattimurskaa, tai sauvasekoittimella muussattuja kokonaisia säilyketomaatteja
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 tl suolaa
  • runsaasti mustapippuria myllystä
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • (600 g jauhelihaa)
Lisäksi
  • 4 munakoisoa
  • 1-2 dl oliiviöljyä
  • suolaa myllystä
  • pippuria myllystä
  • 500 g mozzarellaa
  • 150 g parmesaania tai edullisempana vaihtoehtona esim. Valion Forte-juustoa
Ohjeet
  1. (Ota jauheliha huoneenlämpöön ja) laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
  2. Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä öljyssä vähintään 5 min.
  3. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta vähintään 15 min.
  4. Kastikkeen hautuessa leikkaa munakoisot pitkittäin 1 cm siivuiksi. Levitä siivut uunipellille tai -pelleille leivinpaperin päälle. Voitele ne öljyllä molemmilta puolilta sudilla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.
  5. Paista munakoisoja uunin ylätasolla n. 6-7 min per pelti, kunnes ne pehmenevät ja ruskistuvat hieman.
  6. (Paista myös jauheliha kuumalla pannulla.)
  7. Lisää (jauheliha,) silputtu basilika ja lehtipersilja kastikkeen joukkoon. Anna hautua muutama minuutti.
  8. Revi mozzarella palasiksi ja raasta parmesaani.
  9. Lado öljyttyyn vuokaan kerroksittain: kastiketta, munakoisoa, mozzarellaa. Sitten uudestaan. Munakoisoa saa laittaa aika tiiviisti, sitä on aika paljon jos munakoisot ovat keskikokoisia tai suuria!
  10. Viimeiseksi vielä reilu kerros parmesaaniraastetta.
  11. Paista uunissa noin 20 min, kunnes juusto on ihanasti sulanut ja hieman ruskistunut.
Mums!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti