maanantai 1. syyskuuta 2014

Helppo kanttarellipiirakka

Tätä voi tehdä paitsi kanttarelliaikana, koska tahansa vuoden ympäri jos pakastimesta löytyy pilkottuja, freesattuja kanttarelleja. Loistava nopeahko vierasvara tai iltapala!



Kanttarellipiirakka
27 cm piirakkavuokaan, neljälle nälkäiselle tai kahdeksalle kahvipöytään jossa muitakin lajeja. 1 tunti-1 tunti 20 min, aktiivista kokkailuaikaa 20-40 min

Ainekset 
  • Valmis suolainen piirakkataikina, voitakina tai ruis-perunataikina tms. pakasteesta
  • 2 dl pilkottuja, freesattuja kanttarelleja tai litra tuoreita
  • 2-3 (kesä)sipulia
  • pari lorausta rypsiöljyä
  • 2,5 dl ruokakermaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • reilusti mustapippuria myllystä
Ohjeet
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Voitele vuoka lorauksella rypsiöljyä. 
  3. Sulata taikina (itse sulatin aiemmin vesialtaassa lämpimässä vedessä vielä avaamattomassa pussissa, mutta nykyään pusseissa tuppaa olemaan reikiä, joten olen vaihtanut tuntiin huoneenlämmössä tai mikron sulatustehoon)
  4. Painele taikina vuokaan.
  5. Pilko sipulit ja kuullota ne paistinpannussa lorauksessa öljyä. Jos teet piirakan tuoreista kanttarelleista, puhdista ja pilko sienet ja freesaa ne öljyssä ja/tai voissa.
  6. Laita kulhoon sipulit, kanttarellit, kerma, rikotut kananmunat, suola ja pippuri. Sekoita.
  7. Kaada täyte piirakan päälle.
  8. Paista 20 asteessa 30-40 min, kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin ruskea.
  9. Tarjoa sellaisenaan, salaatin kanssa tai juhlakahvipöydän osana.
Vinkki 1: Jos säilöt freesattuja kanttarelleja pakastimeen, älä käytä rasvaa paistaessa. Säilyvät näin pidempään.

Vinkki 2: piirakkaan voi trendikkäästi lisätä myös paistettua pekonia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti