Kanttarellipiirakka
27 cm piirakkavuokaan, neljälle nälkäiselle tai kahdeksalle kahvipöytään jossa muitakin lajeja. 1 tunti-1 tunti 20 min, aktiivista kokkailuaikaa 20-40 min
Ainekset
- Valmis suolainen piirakkataikina, voitakina tai ruis-perunataikina tms. pakasteesta
- 2 dl pilkottuja, freesattuja kanttarelleja tai litra tuoreita
- 2-3 (kesä)sipulia
- pari lorausta rypsiöljyä
- 2,5 dl ruokakermaa
- 3 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- reilusti mustapippuria myllystä
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Voitele vuoka lorauksella rypsiöljyä.
- Sulata taikina (itse sulatin aiemmin vesialtaassa lämpimässä vedessä vielä avaamattomassa pussissa, mutta nykyään pusseissa tuppaa olemaan reikiä, joten olen vaihtanut tuntiin huoneenlämmössä tai mikron sulatustehoon)
- Painele taikina vuokaan.
- Pilko sipulit ja kuullota ne paistinpannussa lorauksessa öljyä. Jos teet piirakan tuoreista kanttarelleista, puhdista ja pilko sienet ja freesaa ne öljyssä ja/tai voissa.
- Laita kulhoon sipulit, kanttarellit, kerma, rikotut kananmunat, suola ja pippuri. Sekoita.
- Kaada täyte piirakan päälle.
- Paista 20 asteessa 30-40 min, kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin ruskea.
- Tarjoa sellaisenaan, salaatin kanssa tai juhlakahvipöydän osana.
Vinkki 2: piirakkaan voi trendikkäästi lisätä myös paistettua pekonia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti