Nopea chili con carne
4 annosta, 25 min
Ainekset
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 rkl öljyä
- 2 isoa sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 3 punaista tuoretta chiliä (keskivahva), ja miksei joku keltainenkin
- 1 tl suolaa
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- ripaus sokeria
- 1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
- 1 tlk kidneypapuja
- 4 dl valkoista riisiä
- suolaa ja vettä pakkauksen ohjeen mukaan
- (tuoretta korianteria)
- Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- Kuori/pese ja pilko sipulit ja chilit pieniksi.
- Kuullota sipuleita ja chilejä paistokasarissa miedolla lämmöllä öljyssä kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Ota sivuun.
- Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha.
- Lisää paistokasariin kaikki ainekset ja anna hautua vartin verran.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Koristele ja mausta tuoreella korianterisilpulla (itse unohdin ostaa sitä...).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti