torstai 13. maaliskuuta 2014

Helppo chili con carne

Kun olin lapsi, vanhempani tekivät usein chili con carnea, jota syötiin joko riisin tai leivän kera. En muista reseptiä, enkä jaksanut tehdä monimutkaisempaa versiota, jonka resepti löytyy tämän laulun sanoista (linkki on youtube-videoon), joten oikaisin ja improvisoin. Ihan ok arkiruokaa, mutta seuraavan kerran täytynee tehdä tuoreista tomaateista ja parhaasta naudanlihasta kuten tuossa The Real Groupin loistavassa a cappella -biisissä.



Nopea chili con carne
4 annosta, 25 min

Ainekset
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 isoa sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 3 punaista tuoretta chiliä (keskivahva), ja miksei joku keltainenkin
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • ripaus sokeria
  • 1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
  • 1 tlk kidneypapuja
Lisäksi
  • 4 dl valkoista riisiä
  • suolaa ja vettä pakkauksen ohjeen mukaan
  • (tuoretta korianteria)
Ohjeet
  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.
  2. Kuori/pese ja pilko sipulit ja chilit pieniksi.
  3. Kuullota sipuleita ja chilejä paistokasarissa miedolla lämmöllä öljyssä kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Ota sivuun.
  4. Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha.
  5. Lisää paistokasariin kaikki ainekset ja anna hautua vartin verran.
  6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Koristele ja mausta tuoreella korianterisilpulla (itse unohdin ostaa sitä...).
Huomaa kevään kunniaksi ostetut narsissit. Poikakin oli niistä aivan innoissaan ja kiipesi jatkuvasti pöydälle koskettelemaan kukkia. Koko perhe ei kuitenkaan tykännyt. Miehen kommentti oli: "Mitä rehuja sä olet taas mennyt ostamaan?"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti