Peruslasagnea kannattaa tehdä iso satsi yllä mainitusta syystä. Resepti on aika lailla skaalautuva, eli ison satsin tekemiseen ei mene juurikaan enemmän aikaa eikä vaivaa kuin pienen.
Jos haluat hieman nopeuttaa, täältä löytyy nopeamman lasagnen ohje.
Paras lasagne
6-8 annosta, 1 tunti 45 min, aktiivista kokkausaikaa 45 min
Ainekset
Jauhelihakastike
- 2-3 isoa sipulia
- 4-6 valkosipulinkynttä
- (2-3 porkkanaa)
- 700 g sika-nautajauhelihaa
- 1 rkl öljyä
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 1 lihaliemikuutio
- reilusti kuivattuja tai tuoreita yrttejä, esim. timjamia, rosmariinia, basilikaa
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- 65 g voita
- 1,3 dl vehnäjauhoa
- 1 l maitoa
- 100 g juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- noin 12 kpl lasagnelevyjä
- 1-2 tl öljyä vuoan voiteluun
- 100 g juustoraastetta vuoan päälle
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja ota jauheliha huoneenlämpöön.
- Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit (ja kuori ja suikaloi ohueksi porkkanat jos käytät niitäkin).
- Kuullota sipulit öljyssä. Siirrä sivuun.
- Paista jauheliha kuumalla pannulla kahdessa erässä.
- Laita paistokasariin jauhelihat, sipulit ja muut kastikkeen ainekset. Anna kiehua hiljakseen.
- Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää siihen vehnäjauho hyvin vatkaten. Lisää maitoa tilkka kerrallaan koko ajan sekoittaen niin että massa säilyy tasaisena, kattilan ollessa koko ajan liedellä pienellä lämmöllä. Kun maitoa on lisätty reilusti, voi lämpöä hieman nostaa. Jatka sekoittelua huolellisesti, älä anna kastikkeen palaa! Lisää lopuksi juusto ja sekoittele edelleen. Kun kastike kiehahtaa, ja kun juusto on sulanut, on kastike valmista, ota se silloin pois levyltä.
- Voitele iso uunivuoka öljyllä. Lado kerroksittain ensin jauhelihaa, sitten lasagnelevyjä, sitten valkokastiketta. Viimeiseksi lasagnelevyjä, valkokastiketta ja juustoraastetta.
- Paista uunin alatasolla n. 50 min-tunti. Tarkkaile tilannetta, jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti