Valitettavasti tosin meillä ruoka riittää korkeintaan yhdelle aterialle, koska mies haluaa itselleen kaksi kanankoipea. Itselleni jää vajaa yksi, josta otan osan pojalle. Riisiä ja vihanneksia jää yleensä yli, mutta niitä voi syödä seuraavana päivänä vaikka pakastimesta otettujen lihapullien kanssa.
Kanankoipivuoka
3-4 annosta, 1 tunti 10 min, aktiivista kokkausaikaa 10 min
Ainekset
- 3 dl riisiä
- 7-8 dl kanalientä
- 1 kg vihanneksia, esim. sipulia, porkkanoita, kukkakaalia, kesäkurpitsaa
- 3 kanan koipireittä, eli n. 800 g (kevyesti marinoituja tai maustamattomia)
- yrttejä, esim timjamia ja rosmariinia
- hieman öljyä, suolaa, pippuria ja vaikka paprikajauhetta jos käytät marinoimattomia koipia
- Ota kanat huoneenlämpöön ja lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Laita riisit kannellisen uunivuoan pohjalle.
- Pese, kuori ja suikaloi/lohko vihannekset. Laita ne riisin päälle vuokaan
- Kaada päälle kanaliemi.
- Päällimmäiseksi lisää kanankoivet ja yrtit. Jos käytät marinoimattomia koipia, hiero pintaan öljyä, suolaa, pippuria ja muita mausteita.
- Paista 225 asteessa ensin 10-15 min ilman kantta jotta kanat saavat kauniin värin.
- Alenna lämpöä 180 asteeseen ja laita kansi päälle. Anna kypsyä n. 50 min.
- Se oli siinä!
Menossa uuniin
Valmis!
Ja sitten mukaan hieman arkirealismia... Tein ruokia koko lauantain ja sunnuntain ennen työmatkalle lähtöä. Tekeillä oli yhtä aikaa lasagne, kanankoipiruoka, sekä pojan iltapuuro. Lasagneen tein itse valkokastikkeen. Joka hämmentämisen välissä tein yhden asian, ja jossain välissä jäi astiakaapin ovi auki... Ei ihan mennyt putkeen, kohta oli lattia täynnä sirpaleita pojan keksittyä tämän. Sirpaleista en kuitenkaan jäänyt kuvia ottamaan, vaan ryntäsin heti siivoamaan ettei poika loukkaa itseään. Muuta keittiötä en välissä oikein ehtinyt siivota, kuten ehkä huomaatte...
Toi on vielä siisti keittiö :-) näkisit mikä pöhinä tääl on joskus :-)
VastaaPoistaHeh, et nähnyt sirpalevuorta. :-)
Poista