Tuunattu perusspagetti
4-6 annosta, 30 min
Ainekset
Kastike
- 400 g jauhelihaa
- 1-2 sipulia
- valkosipulia
- muutama porkkana
- 2 tlk tomaattimurskaa (à 400 g)
- mustapippuria
- 1 tl suolaa
- tuoretta tai kuivattua timjamia
- 1/2 pkt aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa (n. 90 g)
- 2 dl kermaa
- 400 g spagettia
- 1 tl suolaa
- rypsiöljyä keitinveteen
- oliiviöljyä valmiin pastan joukkoon
- Kuori ja pilko vihannekset. Kuullota öljyssä paistokasarissa ensin porkkanat, lisää joukkoon sitten sipulit ja valkosipuli. Siirrä sivuun toiseen astiaan (esim. lautaselle jolta syöt myöhemmin, välttääksesi tiskiä).
- Paista jauheliha, lisää joukkoon mausteet loppuvaiheessa.
- Lisää vihannekset takaisin paistokasariin. Lisää myös tomaattimurska.
- Laita pastavesi kiehumaan mahdollisimman isoon kattilaan (italialaiset suosittelevat jopa 1 litra vettä per 100 g spagettia!)
- Anna pastakastikkeen hautua pastan keittämisen ajan. Lisää loppuvaiheessa pieneksi murennettu homejuusto ja kerma. Kuumenna ja sekoittele kunnes juusto on sulanut.
- Keitä spagetti, lisää keitinveteen suolaa ja rypsiöljyä. Sekoita spagettia keittämisen alkuvaiheessa jotta se ei muodosta klimppejä ja kypsyisi tasaisesti.
- Kaada pastavesi pois, lisää joukkoon vähän oliiviöljyä.
- Tarjoa lisäksi salaattia.
Sinihomejuusto toimii melkein missä vain :) Harmi kun mies ei tykkää siitä. joudun aina tekemään itselleni erikseen homejuustoruoat. Nam!
VastaaPoistaMinäkin aina tuskailen kun mies on hieman kranttu mm. uuniperunoiden ja kasvisruokien suhteen. Tässä ruoassa on se hyvä puoli, että voit ottaa osan kastikkeesta sivuun ennen homejuuston lisäystä miestä varten, ja sitten lisätä loppuporukkaa varten homejuuston ja kerman!
Poista