Kesäinen lounaspöytä viidelle
- Keitettyjä uusia perunoita tai peruna-fetasalaattia (ohje alla)
- Keitettyjä kananmunia
- Gubbröraruisleipiä (ohje alla)
- Kylmäsavulohta
- Silliä
- Salaattia, esim. tomaatilla, kurkulla, kesäsipulilla ja fetalla höystettynä
- Leipää ja voita tms.
8 pienelle leivälle, 20 min
Ainekset
- 1 pkt (150 g) matjessillifileitä
- 3 kananmunaa keitettynä
- 1 kesäsipuli
- 1 prk ranskankermaa (crème fraîche)
- 1 ruukku tai nippu tilliä
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
- 8 pientä palaa ruisleipää tai saaristolaisleipää
- Pilko sipuli, kananmunat ja silli pieniksi kuutioiksi.
- Silppua tilli.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista suola ja lisää ripaus tarvittaessa.
- Levitä keoiksi ruisleiville.
Feta-perunasalaatti
Neljälle, 10 min
Ainekset
- 800 g keitettyjä uusia perunoita
- 1 pkt (n. 200 g) fetajuustoa
- n. 15 kalamataoliivia
- tuoretta basilikaa silputtuna
- 2 rkl kapriksia
- pari reilua lorausta oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
- Leikkaa perunat siivuiksi ja feta kuutioiksi
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti