lauantai 30. elokuuta 2014

Kesäinen nopea lounaspöytä

Kesällä kauniilla ilmalla on mukava kattaa ulos kylmä lounaspöytä, jossa on muutama yksinkertainen, mutta ah, niin herkullinen ruokalaji. Perunat ja kalat eri muodoissaan, sekä kananmunat kuuluvat vakkaripöytääni. Ja toki jonkunlainen vihersalaatti.



Kesäinen lounaspöytä viidelle
  • Keitettyjä uusia perunoita tai peruna-fetasalaattia (ohje alla)
  • Keitettyjä kananmunia
  • Gubbröraruisleipiä (ohje alla)
  • Kylmäsavulohta
  • Silliä
  • Salaattia, esim. tomaatilla, kurkulla, kesäsipulilla ja fetalla höystettynä
  • Leipää ja voita tms.
Gubbröra eli sillisörsseli
8 pienelle leivälle, 20 min

Ainekset
  • 1 pkt (150 g) matjessillifileitä
  • 3 kananmunaa keitettynä
  • 1 kesäsipuli
  • 1 prk ranskankermaa (crème fraîche)
  • 1 ruukku tai nippu tilliä
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa
Lisäksi
  • 8 pientä palaa ruisleipää tai saaristolaisleipää
Ohjeet
  1. Pilko sipuli, kananmunat ja silli pieniksi kuutioiksi. 
  2. Silppua tilli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista suola ja lisää ripaus tarvittaessa.
  4. Levitä keoiksi ruisleiville.


Feta-perunasalaatti
Neljälle, 10 min

Ainekset
  • 800 g keitettyjä uusia perunoita
  • 1 pkt (n. 200 g) fetajuustoa
  • n. 15 kalamataoliivia
  • tuoretta basilikaa silputtuna
  • 2 rkl kapriksia
  • pari reilua lorausta oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa
Ohjeet
  1. Leikkaa perunat siivuiksi ja feta kuutioiksi
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti