tiistai 26. elokuuta 2014

Kesän rippeitä: raparperi-vadelmapaistos

Pahoittelen hiljaiseloa - kesällä kokkailin, mutta jätin koneen ääressä istumisen hieman vähemmälle. Hyvä niin! Seuraavina päivinä sitten satelee kesäreseptejä ensi kesää varten. Tämän vadelma-raparperipaistoksen taisin tehdä jo kesäkuun puolella pakastevadelmista, ja Instagramissa julkaisinkin jo kuvan, mutta resepti tulee vasta nyt.

Raparperi-vadelmapaistos
6 annosta, 1 tunti, aktiivista kokkausaikaa 15 min

Ainekset
  • 800 g raparperia
  • 3 dl vadelmia
  • 3 dl sokeria
  • 1/4 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
Muruseos
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2-3 dl vehnäjauhoa
Lisäksi
  • vaniljajäätelöä
Ohjeet
  1. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön.
  2. Pese ja kuori raparperi kevyesti. Pilko se 1 cm viipaleiksi.
  3. Laita isoon uuninkestävään kulhoon vadelmat, sokeri, raparperi ja appelsiininkuori. Sekoita.
  4. Nypi pehmeä voi sokerin ja vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 min, kunnes raparperipalat ovat pehmenneet. Mitä laakeampi astia, sitä nopeammin paistos kypsyy.
  6. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ei hullumpi iltapala vihreän teen kera! :-)


Alla muuten vadelmavertailu heinäkuun lopusta. Puutarhavadelma vs. metsävattu. Arvatkaa kumpi voitti makutestin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti