Raparperi-vadelmapaistos
6 annosta, 1 tunti, aktiivista kokkausaikaa 15 min
Ainekset
- 800 g raparperia
- 3 dl vadelmia
- 3 dl sokeria
- 1/4 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
- 1 dl sokeria
- 100 g voita
- 2-3 dl vehnäjauhoa
- vaniljajäätelöä
- Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön.
- Pese ja kuori raparperi kevyesti. Pilko se 1 cm viipaleiksi.
- Laita isoon uuninkestävään kulhoon vadelmat, sokeri, raparperi ja appelsiininkuori. Sekoita.
- Nypi pehmeä voi sokerin ja vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
- Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 min, kunnes raparperipalat ovat pehmenneet. Mitä laakeampi astia, sitä nopeammin paistos kypsyy.
- Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Alla muuten vadelmavertailu heinäkuun lopusta. Puutarhavadelma vs. metsävattu. Arvatkaa kumpi voitti makutestin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti