keskiviikko 27. elokuuta 2014

Pannaria mustikkarahkan kera

Eräänä hernekeittopäivänä tein lapsille välipalaksi pannukakkua. Koska yksivuotias ja hillo ovat aika riskaabeli yhdistelmä, keksin tehdä pannarin päälle mustikkarahkaa, joka pysyy lusikassa huomattavasti paremmin. Toki mustikka levitessään aiheuttaa aikamoisia tahroja, mutta niiltä vältyttiin!

Ei hullumpi kokeilu. Laitoin vaniljasokeria sekä pannariin että rahkaan, se toi kivan säväyksen.

Pannukakkua mustikkarahkalla
Pellillinen, eli n. 20 palaa, 1 tunti, aktiivista kokkausaikaa 30 min

Ainekset
Pannukakku
  • 1 l täysmaitoa
  • 4 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
Mustikkarahka
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl mustikoita, tuoreena tai pakastimesta
  • 1 tl vaniljasokeria
Ohjeet
  1. Aloita pannaritaikinasta. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, suola ja sokerit. Lisää vehnäjauhoja samalla vatkaten, ettei tule paakkuja. Anna turvota 30 min
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipannulle (eli syvälle pellille) leivinpaperi, ja kaada taikina sille. Paista uunissa noin 30 min.
  3. Tee rahka. Vatkaa kerma kulhossa. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita.
  4. Nauti hieman jäähtynyt pannari mustikkarahkan kera. Mums!
Kelpasi myös itselle iltapalaksi teen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti